Untitled Document
APARTMANI KOVACIKA · šet. Ante Starcevića 44a · 23250 Pag · Hrvatska·
Kontakt: tel. +385 9996699512· mailto:info@apartments-kovacika.com             
Untitled Document

 

NACIONALNI PARK KORNATI www.kornati.hr, udaljen 48km

Kornatski arhipelag, kao posebna i zasebna otocna skupina smještena na sutoku šibenskih i zadarskih otoka, rasprostire se na površini od oko 320 km2 i ukljucuje oko 150 kopnenih, stalno ili povremeno nadmorskih jedinica. Ovaj najrazvedeniji otocni ekosustav u Jadranskom moru, koji ukljucuje cak 1/12 svih otoka hrvatskog Jadrana (1185 otoka, od cega je 66 napucenih), a tek 1/300 ukupne hrvatske morske površine, odavno plijeni pozornost brojnih nauticara, ronilaca, planinara i drugih zaljubljenika u prirodu i ono sto priroda nudi.

NACIONALNI PARK KRKA www.npkrka.hr, udaljen 117km

Skretanje za nacionalni park Krka nalazi se dvadesetak km prije grada Šibenika. Na samom ulazu u nacionalni park nalazi se nekoliko obnovljenih starih kucica s pripadajucim mlinom smještene na malim slapovima. Od lipnja pa do prvih jesenskih mjeseci možete brodom obici i otocic Visovac smješten u sredini kanjona Krke na kojem se nalazi i samostan i uživati u pogledu na obližnje slapove.

 

NACIONALNI PARK STARIGRAD-PAKLENICA www.paklenica.hr, udaljen 65km

Cudnom igrom prirode, moguce je u samo nekoliko koraka iz vruce mediteranske klime prijeci na svježe planinsko podrucje. Nacionalni park Paklenica smješten je u dubokom, prirodnom usjeku u podnožju planine Velebit. Lijep ambijent, ocuvana priroda i svjež zrak pružaju izuzetan doživljaj. Iz Paga se do Paklenice može doci iz smjera Zadra ili preko trajektne luke Žigljen.

 

NACIONALNI PARK PLITVICE www.np-plitvice.com, udaljen 175km

Plitvice, biser prirode, obiluje prekrasnim jezerima i vodopadima. U sklopu nacionalnog parka nalaze su hoteli i restorani. Vožnja camcima i brodicima je najljepši i najbolji nacin razgledavanja jezera.